opony letnie - co myślicie
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez szachuMoże mieli przeleżane opony?!
Promocja często i gęsto wygląda tak, że płacisz za 3 a 4-ta opona jest gratis (inaczej mówiąc dają zniżkę 25%). potem 3 opony biorą z jednej kupki, a ostatnią z innej, takiej której trzeba się pozbyć, bo zalega od kilku lat.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Pytanie z branży, zawsze kupowałem opony w Netcar.pl ale wiadomo, cena czyni cuda i czy może ktoś z Was kupował w sklepopon.pl i może podzielić się uwagami odnośnie samego skelpu, ew. reklamacji itp?
Dzięki za info
Komentarz
-
-
słuchajcie, bo jestem w szoku :szeroki_usmiech wczoraj w nocy :lol: założyłem sobie letnie kółka, te moje GY F1 Asymmetric co to się tak nimi podniecam nieustannie i przy ~370Nm oraz temperaturze powietrza 15 stopni... mam 100% trakcji :!: :!: :!:
myślałem, że poprzednie 300Nm po prostu nie potrafiło tym zamielić, a okazuje się, że efjedynki i 370ciu dają radę
nie sposób na wszystkim jeździć i może są lepsze gumy, ale te naprawdę mogę polecić z czystym sumieniem :idea:
jest super :diabelski_usmiech
(ale zamula na 17 :?
a tak myślałem, żeby nie robić programu przed przekładką :lol: :winksaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodasłuchajcie, bo jestem w szoku :szeroki_usmiech wczoraj w nocy :lol: założyłem sobie letnie kółka, te moje GY F1 Asymmetric co to się tak nimi podniecam nieustannie i przy ~370Nm oraz temperaturze powietrza 15 stopni... mam 100% trakcji :!: :!: :!:
myślałem, że poprzednie 300Nm po prostu nie potrafiło tym zamielić, a okazuje się, że efjedynki i 370ciu dają radę
nie sposób na wszystkim jeździć i może są lepsze gumy, ale te naprawdę mogę polecić z czystym sumieniem :idea:
jest super :diabelski_usmiech
(ale zamula na 17 :?
a tak myślałem, żeby nie robić programu przed przekładką :lol: :wink: )
Kapcie 225 mają wyższą przyczepność niż zimowe 205 (pamiętam Twoje zdjęcia zimowych 16-ek ATT :szeroki_usmiech ), więc i trakcja przybyła, w końcu 15 stopni to już normalna temp. dla letnich opon, a że zamula ... to też normalne skoro opory toczenia wzrosły.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SevPytanie z branży, zawsze kupowałem opony w Netcar.pl ale wiadomo, cena czyni cuda i czy może ktoś z Was kupował w sklepopon.pl i może podzielić się uwagami odnośnie samego skelpu, ew. reklamacji itp?
A tak pobocznie to jeździł już ktoś na tej oponie? Trochę mnie martwi że to jest tegoroczny model i może być różnie...no ale chyba jakiś cudów nie będzie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andysszkoda, cieszymy się z Tobą .
Kapcie 225 mają wyższą przyczepność niż zimowe 205 (pamiętam Twoje zdjęcia zimowych 16-ek ATT ), więc i trakcja przybyła, w końcu 15 stopni to już normalna temp. dla letnich opon, a że zamula ... to też normalne skoro opory toczenia wzrosły.
nie dziwi mnie to, że trakcja przybyła i że zamula, ale dziwi mnie ILOŚĆ trakcji jaka się pojawiła, na Falkenach ziex 512 było jej tyle co na zimowych savach w rozmiarze 15 :lol:
mówię, tylko o tym konkretnym modelu opon, bo już zapomniałem jakie są fajne i też nie miałem okazji testować ich z nowym setapem a nie spodziewałem się, że będzie AŻ TAK dobrze
a przesiadłem się z zimowych 15, 16 na lato i zimę to w drugim samochodzie.
[ Dodano: Sob 27 Mar, 10 09:15 ]
Zamieszczone przez NabuchJest jasna sytuacja co do opinii o sprzedawcy.
w netcar miałem zawsze wiarygodną informację co do daty produkcji i pochodzenia opon, od dłuższego czasu się tam zaopatruję, chociażby w ciągu ostatniego roku kupiłem tam ze 4 komplety.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaa przesiadłem się z zimowych 15, 16 na lato i zimę to w drugim samochodzie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AndysCzyli odczułeś zamulenie po przejściu z zimowych 15-ek na letnie 16-ki ??, dobrze zrozumiałem?
[ Dodano: Sob 27 Mar, 10 09:23 ]
Zamieszczone przez Andysżal byłoby mi żegnać część z małego, ale "rasowego" stadka mustangówsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodanie rozumiem :roll:
w netcar miałem zawsze wiarygodną informację co do daty produkcji i pochodzenia opon, od dłuższego czasu się tam zaopatruję, chociażby w ciągu ostatniego roku kupiłem tam ze 4 komplety
Komentarz
-
-
Witam
Niedawno nabyłem Octaviankę i muszę zakupić nowe opony letnie. Limit cenowy to ok 260zł/szt (to już górna granica). PRzeglądałem różne testy jednak nie mogę się zdecydować. Czytając ten wątek też nie ma jednoznacznych wskazówek.
Rozważam następujące 205R16/55: Pirelli P7 (widziałem że są jeszcze jakieś Cen...), Dunlop Sport Fastresponse, Goodyear Excellence.
Może polecicie coś innego sprawdzonego? Będę bardzo wdzięczny. Chcę je nabyć w tym tygodniu.
Komentarz
-
-
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
No to i ja dorzycę swoje 2 grosze, jeżeli ktoś lubi ciszę to odradzam Bridgestony Potenza RE050, dzisiaj pierwsza przejażdżka po zmianie na letnie i jestem nie miło zaskoczony jeżeli chodzi o hałas, w porównaniu do zimówek UG7+ to jest normalnie masakra, chociaż muszę przyznać, że "prowadzą się" rewelacyjnie. Rozmiar 225/45 R17 i dzisiaj na mokrej nawierzchni autko jechało jak po szynach.
Komentarz
-
-
to ja chciałbym dorzucić, że w rozmiarze 195/65/15 świetnie sprawują się uniroyal'e rainexpert - w cenie 700/komplet są naprawdę gut. ani na suchym ani na mokrym nie ingerował jeszcze abs; ruszanie tez przestało być problematycznie - oby opony przy połowie tego bieżnika też były tak samo fajne; jak na alegro: polecam
Komentarz
-
-
czernobyl a jak z głośnością tych oponek, bo też musze kupić letnie opony, ale szukam czegoś cichego.http://www.wimeb.markomp.net
Już nie moja Skodzina
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=31952
Komentarz
-
-
Ostatecznie kupiłem Potenzy RE050A 205/55R16 91W w Netcar.pl , dogadałem się z mini do ceny, oponki z data produkcji 0310 więc ze stycznia tego roku, profi sklep i profi obsługa. Faktycznie już 5 kompletów opon u nich kupiłem. Osobiście polecam.
Jednak wolę te kilka złotych dopłacić czasem i mieć święty spokój.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jarek_wawaZamówiłem wreszcie Turanza 300er 205/55/R16.
Sklep zupełnie mi nie znany: opona.pl (najniższa cena).
Mają być z 2009 r.
Jak przyjdą i je zamontuje to dam znać.
Trudno na razie coś powiedzieć oprócz tego, że wyglądają całkiem przyzwoicie i mają wileki rant ochronny. Dopiero na mokrym się zobaczy.It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
-
MrOwA,
Zamieszczone przez Jarek_wawaZamówiłem wreszcie Turanza 300er 205/55/R16.Zamieszczone przez tomilKupiłem te oponki w sobotę. Zakład na ul. Życzliwej (tarchomin) ma je w dość przystępnej cenie (270 PLN/szt). Data produkcji 06/10
BTW Jeżeli głośność ci nie przeszkadza to z fuldy też będziesz zadowolony. Ja byłem (z wyjątkiem głośności).Audi A4 1.8TFSI
Komentarz
-
Komentarz